به گزارش خبرنگار مهر، در ابتداي جلسه محمود عزيزي گزارشي از مراحل مختلف جشنواره را قرائت و با اظهار اميدواري براي ادامه برگزاري جشنواره گفت: "نتيجه اين جشنواره خيلي خوب بود و ما پيش بيني چنين استقبالي را از جشنواره نمي كرديم."
در ادامه پارسايي با بيان تلقي خود از تئاتر تك نفره گفت: "تلقي من از نمايش تك نفره تئاتري است كه توجه به جوهره اصلي نمايش دارد. يعني اگر تمامي حواشي يك تئاتر را حذف كنيم، بازيگر است كه مي تواند در صحنه تئاتر را شكل بدهد. دستمايه تئاتر تك نفره اقتدار، قدرتمندي، خلاقيت و هوشمندي است."
مدير كل هنرهاي نمايشي اظهار اميدواري كرد رپرتواري از آثار برگزيده اين جشنواره به انتخاب هيئت داوران و دبير جشنواره در سالن هاي كوچك و آمفي تئاترهاي دانشگاه برگزار شود و دبيرخانه دائمي جشنواره نيز با توجه به استقبال و نتايج خوبي كه از برگزاري جشنواره حاصل شده در فرهنگسراي نياوران مستقر شود.
پارسايي از حمايت اداره كل هنرهاي نمايشي از تئاتر تك نفره خبر داد و گفت: "اداره كل هنرهاي نمايشي مشتاقانه آماده حمايت مادي و معنوي از نمايش ها و برگزيدگان اين جشنواره است." در پايان مراسم از سوي حسين پارسايي براي نمايش "كهنه ننو" به كارگرداني هايده حائري كه جايزه ويژه هيئت داوران را از آن خود كرد، اجراي عمومي در نظر گرفته شد.
در ادامه مراسم، فرشيد ابراهيميان بيانيه هيئت داوران را خواند، در بخشهايي از اين بيانيه آمده است: "اغلب جشنواره ها هنگامي كه شروع به كار مي كنند، مرحله آزمون و خطا را پشت سر مي گذارند و از تجربه هاي قبلي كمتر استفاده مي كنند، اما اين جشنواره ثابت كرد كه مي توان قابليت هاي نمايشي ساده و بي ادعا را بر صحنه باقي گذاشت. يكي از مهمترين ويژگي هاي تئاتر تك نفره اين است كه با سادگي و صراحت به انتقال مفاهيم ساده مي پردازد و اغلب آثار اين جشنواره از اين ويژگي برخوردار بودند."
در ادامه اين بيانيه آمده است: "حضور هنرمندان جوان با استعدادهاي بديع در كنار پيشكسوتان نشان از ظرفيت بالاي تئاتر امروز دارد كه مي توان با سياستگذاري بلندمدت آن را رشد داد. نمايشنامه نويسان و كارگردانان تئاتر با خلق لحظات ناب در اين شكل نمايشي مي توانند بر تماشاگران تاثير بگذارند. خطاهاي اين جشنواره نسبت به اولين دوره برگزاري و ساير جشنواره خيلي كمتر بود كه اين امر ناشي از توان هيئت بازخواني و بازبيني است."
ابراهيميان ادامه داد: "اين شكل از تئاتر مانند ديگر گرايش هاي تئاتري كه از غرب وارد شده سابقه طولاني در كشور ما ندارد. اما ارتباط نمايش هاي تك نفره با نقالي و تعداد كارهايي از اين قبيل كه در جشنواره حضور داشت، نشان دهنده اين است كه اين هنر آئيني و سنتي قابليت بياني زيادي دارد. هنرمندان عرصه تئاتر تك نفره بهتر است به جاي پرداختن به حواشي نظير طراحي صحنه و ... به جوهره عامل ارتباط در اين تئاتر توجه كنند تا فكر و جوهره اثرشان فراموش نشود."
در ادامه مراسم كليپي كوتاه از نمايش هاي جشنواره پخش شد و برگزيدگان جشنواره جوايز خود را از هيئت داوران، سرپرست فرهنگسرا، مدير كل هنرهاي نمايشي و دبير جشنواره دريافت كردند.
هايده حائري كه جايز ويژه هيئت داوران را دريافت كرد، گفت: "خوشحالم كه اين جشنواره در فرهنگسراي نياوران برگزار شد و از كيفيت بهتري نسبت به جشنواره هاي ديگر برخوردار بود. مسئولان فرهنگسرا همراه با گروههاي شركت كننده بودند و دوري از مركز شهر كمك مي كرد زمينه بالندگي فرهنگي بهتري براي جشنواره به وجود بيايد و از درگيري هاي بي حساب، شلوغي ها و گيرودارهاي جشنواره هاي ديگر دور باشد."
در بخش نمايشنامه نويسي آزاد ديپلم افتخار به نويسنده نمايش "يك داستان واقعي" حميدرضا مرادي هدا شد. همچنين جايزه سوم به "هپروت" نوشته كيوان نخعي، جايزه دوم مشتركا به "تنيد" نوشته جواد اسماعيلي و "مصاحبه" نوشته محمد رحمانيان و جايزه اول به "افق در استانبول" نوشته فرهاد ناظرزاده كرماني تعلق گرفت.
در بخش پيش گيري از آسيب هاي اجتماعي، جايزه سوم به "ما كه ما نيستيم" نوشته داود بني اردلان، جايزه دوم به "مش كاظم حلبي" نوشته فرهاد نقدعلي و جايزه اول به "تكرار" نوشته جمشيد خانيان اهدا شد.
در بخش كارگرداني حوزه آزاد، جايزه سوم به "تنيد" كار جواد اسماعيلي، جايزه دوم به "تكرار" كار مهرداد حيدري فارساني و جايزه اول به "افق در استانبول" به كارگرداني فرزاد جعفري تعلق گرفت. در بخش پيش گيري از آسيب هاي اجتماعي جايزه دوم به "ناتمام" به كارگرداني احسان فاضلي و جايزه اول به "مش كاظم حلبي" كار فرهاد نقدعلي اهدا شد.
در قسمت بازيگري خانم ها ديپلم افتخار در بخش آزاد به سيما صنيعي براي نمايش "چاه چهار آخشيج"، جايزه اول به سارا مدني براي نمايش "ما كه ما نيستيم" و جايزه دوم به ماندانا عبقري براي نمايش "آرش" و جايزه سوم به طور مشترك به سميه حسين پاشايي براي "ديگر مرا صدا نزن" و مريم معلايي براي نمايش "ناتمام" تعلق گرفت.
در بخش پيش گيري از آسيب هاي اجتماعي جايزه دوم به ميترا شيشه وند براي نمايش "تنيد" و جايزه اول به نازيلا فائقي براي نمايش "افق در استانبول" تعلق گرفت.
در قسمت بازيگري آقايان ديپلم افتخار در بخش آزاد به بهرام ريحاني براي نمايش "يك داستان واقعي " و نمايش "هپروت"، جايزه سوم به طور مشترك به محسن نوري براي نمايش "مصاحبه" و علي برنجيان براي نمايش "مش كاظم حلبي"، جايزه دوم به طور مشترك به آرش عباسي براي نمايش "هوس" و حميدرضا مرادي براي نمايش " يك داستان واقعي"، جايزه اول به مهرداد حيدري فارساني براي نمايش "تكرار" و وحيد نفر براي نمايش "عاشقي" اهدا شد.
جايزه بهترين اجرا از نگاه هيئت داوران به مجموعه عوامل نمايش "تكرار" تعلق گرفت.
نظر شما